Praktische info

Afspraak voorbereiden

Het is goed om uw afspraak met uw huisarts goed voor te bereiden. Denk van te voren alvast na over welke vragen u uw huisarts wilt stellen en wat uw zorgen zijn.

Afspraak maken met de huisarts
De assistente maakt afspraken voor het (assistenten) spreekuur, de huisbezoeken en geeft telefonische adviezen. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzing en recepten.

Afspraak maken met de assistente
Als u belt om een afspraak te maken en het spreekuur zit vol, dan zal de assistente u vragen naar de aard en de ernst van uw klacht. Als het echt dringend is, zal zij proberen toch nog dezelfde dag een afspraak voor u te maken. De assistente heeft genoeg ervaring en instructies van de huisarts om het spoedeisende karakter van uw vraag te beoordelen.

Onderstaande vragen kunnen u helpen bij een bezoek aan de praktijk

  1. Wat is uw klacht of probleem?

    Sinds wanneer speelt het, wat zijn de verschijnselen, wat voor hinder heeft u ervan?

  2. Maakt u zich ongerust over uw klacht?

    Heeft u zelf enig idee wat de oorzaak is, wat speelt er misschien door uw hoofd?

  3. Wat wilt u de huisarts vragen?

    Wilt u geruststelling, onderzoek, behandeling, of informatie? Zeg vooral alles tegen uw huisarts wat van belang kan zijn voor een goed antwoord op uw vragen.

Veelgestelde vragen

Hoe maak ik een afspraak?

Op werkdagen kunt u tussen 8 en 17 uur bellen om een afspraak te maken. Wij adviseren u om als het mogelijk is na 10 uur te bellen. Tussen 8 en 10 uur kan de wachttijd oplopen door drukte aan de telefoon.

Ik kan niet naar de praktijk komen. Hoe vraag ik een huisbezoek aan?

Als u niet in staat bent om zelf naar de praktijk te komen kunt u een visite aanvragen. Vraag deze ’s morgens telefonisch aan.

Meer veel gestelde vragen